Graffiti

Cadavre Exquis Malmö

ARTSCAPE_Cadavre Exquis Malmö_nästan klar ARTSCAPE_CadavreExquisMalmö_färdig_Lindholm

År 1437 utnämnde Erik av Pommern gripen till Malmös stadsvapen. 2015 är det dags för en remix! Den klassiska leken Cadavre Exquis/Utsökt Lik är utgångspunkten för ett konstverk som kommer stå klart på lördag 5:e september.
Urbankonstorganisation Artscape ger sig på att remixa Malmös stadsvapen tillsammans med tre internationellt erkända gatukonstnärer. Malmös stolta grip delas upp i sina ursprungsdelar och sätts ihop igen. S:t Knuts torg är platsen och onsdag till lördag under vecka 36 kommer det vara möjligt att med egna ögon följa konstverket växa fram. Lördagen 5 september bjuder även Artscape in till prova-på-workshop på torget för intresserade i alla åldrar.
Artscape är en ideell förening som förra året genomförde Sveriges första internationella gatukonstfestival någonsin. Under fem veckor bjöds internationella och lokala konstnärer in att skapa offentlig konst och sätta färg på Malmö. Dessutom arrangerades ett stort antal workshops, seminarier och andra evenemang. Artscape arbetar nu vidare med olika projekt både i Sverige och utomlands. Först ut är Cadavre Exquis Malmö, en hyllning till staden och dess invånare.
Medverkande konstnärer:
CHRISTINA ANGELINA (US)
Christina Angelina från Los Angeles arbetar med socialt medvetna konstprojekt världen över och hennes träffsäkra porträtt har fört upp henne på gatukonstens högsta nivå.
ZADOK (UK)
Zadok är Londongraffitins mest kända doldis. Din favoritkonstnärs favoritkonstnär.
BLESS (SWE)
Bless från Örebro är senaste stjärnskottet inom svensk urbankonst. Med en lekfull stil och en enorm produktivitet tar Bless över Sverige en vägg i taget.
2 – 5 september: Christina Angelina, Zadok, Bless målar Artscapes vägg mitt på S:t Knuts torg
5 september kl 11-15: Prova-på-workshop på S:t Knuts torg för alla åldrar.
5 september kl 17-20: Konstverket Cadavre Exquis Malmö byggs om och slutförs.
6 – 11 september: Cadavre Exquis Malmö står till allmänhetens beskådande mitt på S:t Knuts torg.
Cadavre Exquis Malmö är en Artscapeproduktion i samarbete med Malmö stad.
Lördagens workshop är ett samarbete med PostkodLotteriets Kulturstiftelse.