Events & Exhibitions

CAP-Crew i Stockholm 28:e Jan – 25 Feb 2011

Bad News av: Ladislava Gaziova, Alexey Klyuykov & Vit Svoboda

28 januari – 25 februari
Vernissage: 28 januari 18-22
Öppettider: ons – fre 12 – 17, lör 12-16
GSB (Gallery Steinsland Berliner), Bondegatan 70, Stockholm, Sweden

Delar av det tjeckiska graffiticrewet CAP ställer ut på GSB (Gallery Steinsland Berliner) på Södermalm i Stockholm. Med sig har de ett antal unika konstverk som är både humoristiska, spontana och underfundigt kritiska.
Gaziova, Klyuykov och Svoboda låter sig inte begränsas av vare sig tekniker eller regler. Som del av CAP har de provocerat den övriga graffitivärlden genom att göra tvärt emot vad man ska; de målar över andra “större” målares verk, målar med “fel” material och på “ointressanta” platser etc. På GSB går de emot alla förutfattade meningar om vad ett galleri är, och de fyller rummet med både installationer, projektioner, kläder, och målningar.
Karaktäristiskt för konstnärerna är deras urbana och färgstarka stil. Deras formspråk är fyllt av humor men är samtidigt en rannsakan av den urbana kulturen. Bad News är deras första gemensamma utställning.
Till utställningen samarbetar GSB med Tjeckiska Centret. Parallellt med utställningen visas därför en installation på Tjeckiska Centret på Östermalm, Villa gatan 21. Vernissage torsdag 27 jan. från 17 -20.

Köp boken här:
Kolla crewet mer här: