Uncategorized

GLOSSY STUFF BY FINSTAEfter stora framgångar i USA är svenska popkonstfenomenet Finsta tillbaka på Gallery Steinsland Berliner (GSB). Med organiska, odefinierade former i glänsande silver och svart tar han över gallerirummet och skapar en storslagen utställning där besökarens fantasi och konstens tillgänglighet ligger i fokus.

Finsta är en av Europas ledande urbana samtidskonstnärer. Hans kärlek till populärkultur, och den urbana miljön, kombinerat med en stark vilja att synas och producera verk tillgängliga för en bred allmänhet, har gjort honom till en pionjär inom den nya vågen popkonstnärer/urbana konstnärer.

Utställningen Glossy Stuff bygger på en idé om att konst inte ska vara komplicerad eller svårtillgänglig. Den skall vara snabb att producera, lätt att konsumera och öppen för alla.

Med en bestämd idé om att göra något obestämt har Finsta skapat en serie affischer kring vilka besökaren själv får associera fritt och personligt. Finsta ser sina objekt som olika sammansättningar av grundformer, likt skelett, som betraktaren får klä med sin egen fantasi för att se vad de föreställer.

Glossy Stuff är en fortsättning på hans tidigare utställning Pink Stuff, som visades 2008 på GSB. Finsta (f.1978) är utbildad vid Konstfack mellan åren 99-04, och bor och verkar i Stockholm. Han jobbar nationellt och internationellt i en mängd olika medier och sammanhang, inom illustration, film, animation och grafisk design. Förra året gav Dokument Press ut boken Finsta Graphics, en konstmonografi som presenterar stora delar av Finstas karriär. För närvarande arbetar han med grafik och affisch till Simon Kloses dokumentärfilm TPB-AFK, om The Pirate Bay.

Vernissage 9 april 18 – 22 9 april – 7 maj 2010
Öppettider: tis – fre 12 – 17, lör 12-16

GALLERY STEINSLAND BERLINER
BONDEGATAN 70, 116 33 STOCKHOLM, SWEDEN

Kolla in mer Finsta:
http://www.finstafari.com/