Events & Exhibitions

Konstbunkern på Skrapan i StockholmPå 400 kvadratmeter rå källarutrymme, längst ned under Skrapan på södermalm ska ett 15-tal konstnärer av olika åldrar, kön och kulturell bakgrund visa upp sin konst i form av målningar, videokonst, illustrationer, skulpturer, fotografier, installationer mm.
Genom denna mix av konst, konstnärer och den speciella lokalen med dess centrala placering under ett köpcentrum, mitt på södermalm, väcker vi intresse hos personer som normalt inte besöker konstgallerier eller konstmuseum samtidigt som vi för dialog med de redan initierade.
Vi har valt att låta konstnärerna fritt förfoga över var sitt utrymme som ska representera dem och deras konst, oavsett om det är säljbart eller inte. Ett utrymme där de kan experimentera, söka och utmana sig själva om de så vill.
Bland konstnärerna vi valt finns de som har slagit igenom medan andra är i början på sin konstnärliga bana. Gemensamt är att de visar upp en del av den vitala kreativitet som händer omkring oss just nu, i vår stad, litet som stort. 

UPPLÄGGET
Konstnärerna är personligen inbjudna av projektledarna och får fria tyglar att själva bestämma vad de ska visa upp. En vecka innan själva utställningen installerar konstnärerna sina konstverk i samråd med projektledarna. Verken kommer att vara till försäljning för de som är intresserade, men detta är inte utställningens huvudsyfte.