Uncategorized

Signerade Bromsten 25 år av Bombing & Burners böcker

Highlights kommer att börja sälja boken imorgon, Fredag. Vi kommer också att ställa ut exklusiva bilder från boken på Highlights Gallery från och med Måndag. Vi har tjugo ex som är signerade av inga mindre än: Circle, Iano, Serw, Astma, Relik, Mint och Sken som alla medverkar i boken.

En bok av Björn Engberg om ett nergånget industriområde i stockholmsförorten Bromsten/Spånga. 1987 målade graffitikonstnärerna Circle och Weird ett par undangömda betongväggar i området. Vid 80-talets slut var så gott som alla åtkomliga ytor täckta med sprayfärg. När en nolltoleranspolicy mot graffiti infördes i Stockholm i mitten av 90-talet genomfördes flera saneringsprojekt i området men nya målningar har alltid dykt upp. På senare tid har flera av de gamla industrihusen rivits för att ge plats åt bostäder, samtidigt arbetar Stockholms Stadsmuseum med en k-märkning av Bromstens största graffitimålning, Fascinate.

BROMSTEN – 25 ÅR AV BOMBING & BURNERS är en dokumentation av ett kvarts sekels graffitimåleri, det är också ett porträtt av en sällsynt plats, en oas av förfall i en annars uppstädad och välplanerad stad. Utöver fotografier av Björn Engberg innehåller boken berättelser och minnen från graffitikonstnärer som varit aktiva i området, bland andra Circle, Card, Crome, Serw, Rustle/Iano, Dyre och Sken, samt ett urval av deras privata bilder.

Boken är tryckt i 500 numrerade exemplar.


Köp här: