Uncategorized

Vernissage: NEGATIV POSITIV av OLABO @ HL Gallery fredag 26 oktober

Sommaren 2011 installerades Hyenorna vid Stureplan, av Olabo. Det skulle visa sig bli ett av de senaste årens mest uppskattade offentliga konstverk. Emellertid fick det bara vara kvar en vecka innan representanter för Stockholms stad, med hänvisning till Stadens nolltoleranspolicy mot s.k. ”klotter” (samlingsbegrepp för obeställda verk i gatumiljö) avlägsnade hyenorna tidigt en morgon.

Nu är konstnären tillbaka! Den här gången på galleri.

Utställningen NEGATIV POSITIV ingår i ett längre konstprojekt med samma namn. Det påbörjades 2010 i gatumiljö och fortsätter in mellan galleriets fyra väggar. Projektet kretsar kring de träspaljéer som sedan slutet av 90-talet dykt upp i långa rader längs utmed tunnelbanan. Träspaljéerna täcker även en stor del av stadens elskåp och mindre byggnader, och har sedan införandet också spridit sig till en del privata fastigheter.  Syftet har varit att förhindra applicerandet av något visuellt förståeligt på ytan.

En central del i utställningen är den stop motionbok som tryckts i en limiterad upplaga om 300 exemplar. Boken kommer erbjudas till vernissagepris 250 kr (kommer senare kosta 350).

Vernissage fredagen den 26 oktober kl 18:00 – 21:00. (Facebook-event klicka här).

Tack till Grolsch!

HL Gallery
St: Eriksgatan 64
Stockholm

Utställningen pågår t.o.m. 22 november.

Öppettider
mån – fre 11:30 – 18:00
lör 11:30 – 16:00

Mer info på: www.hlgallery.se

Varmt välkommen!